Szponzorált tartalom
A vízlágyítás általában az otthonunkban a legfontosabb, különösen akkor, ha olyan területen élünk, ahol a számunkra hozzáférhető víz kemény. A víz lágyítása számos előnnyel jár és segít elkerülni azokat a szövődményeket, amelyek egyébként az ásványi anyagok túlzott fogyasztásának következményei lennének.
Szerencsénkre, mára már könnyen elérhetőek a különböző vízlágyítási módszerek, amelyek segítségével megfelelő minőségű ivóvizet fogyaszthatunk az otthonunkban.
Ennek elérésére az egyik leghatékonyabb mód az ioncserés vízszűrés, aminek során a kalcium és magnézium kationokat eltávolításra kerül és más ásvány kationokkal, leggyakrabban nátrium-sókkal lesznek helyettesítve. A desztillálás szintén a legismertebb vízlágyítási módszerek egyike. Ennek során a vizet egy tartály belsejében melegítik, amíg a párolgás be nem indul.
A kapott párlat általában mindenfajta szennyeződéstől tiszta lesz, nemcsak az ásványoktól. Továbbá, a népszerű vízlágyítási módszerek között tartják számon a reverse vagy más néven fordított ozmózist is.