A vonaton el tudtam intézni az energetikai tanúsítvány beszerzését.

Szponzorált tartalom

Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára

Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára

Nagyon megszerettem vonatozni az utóbbi években. Ennek rengeteg előzménye volt. Az egyik legrégebbi barátomnak, kalauz volt az anyukája. Ez egy komoly kapcsolódási pont volt, hiszen azelőtt a vonatozásra nem gondoltam egyéb módon, mint egyszerű tömegközlekedésre. Ezzel a haverommal azonban mindig összeültünk teázni a házukban. Miközben a teát szürcsölgettük, az az ötletem támadt, hogy rakjunk be valami nyugis zenét és nézzünk rá vonatokat.

Annyira csodálatos volt, hogy egy, a vonat elejére szerelt kamera segítségével megnézhettük azt, ahogy a gyönyörű skandináv tájakat átszelik. Azóta sem volt hasonló élményben részem. Most is éppen vonaton ülök, mikor ezt a cikket írom és higgyétek el, ezek a második otthonaim már. Ritkán érzem csak kényelmetlennek az utazásnak ezen módját, maximum, ha nagyon sokan vannak. Mégis, néha sikerül kifogni egy szinte üres járatot és nagyszerű érzés.

A vonaton egyébként nagyon sok mindent el is tudok intézni. Apukám az utóbbi időben nagyon szeretett volna beszerezni egy napelemet, ehhez azonban szükség van egy energetikai tanúsítványra is. Megkért, hogy segítsek neki, én pedig felhasználtam az internetes tudásomat és rátaláltam az E-tanúsítás oldalára. Itt mindent el tudtam intézni anélkül, hogy zavaró sorokat kellett volna kivárnom. Mesélek is kicsit arról, hogy milyen volt a velük kapcsolatos élményem.

A neten, energetikai tanúsítványok után kutatva, a keresési találatok első helyén adta ki a következő feliratot: „Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára”. Mivel nem voltam túlzottan járatos a témában, ezért utána szerettem volna kicsit járni, ezért rá is kattintottam erre az „Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára” feliratra. Tudtam, hogy jó helyen járok, mikor még csak a kezdőlapra léptem.

Az E-tanúsítás oldala megfelel minden olyan követelésnek, amit egy netes szolgáltatással kapcsolatban elvárhat az ember. Az oldal igényesen van kialakítva, emellett pedig szép színekkel is rendelkezik. Nem tolja túl a biciklit, tehát a design végig átlátható marad. Egy pillanatig nem éreztem azt, hogy el lennék veszve a menüpontok között. Ez pedig azt eredményezte, hogy nemsokára tényleg, az „Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára” feliratban említett tájékoztatókat olvashattam.

Mivel nem foglalkoztam ezzel a témával soha korábban, kicsit bennem volt a félsz, hogy nem is fogom érteni azt, amiről szó lesz. Az E-tanúsítás tájékoztatói azonban olyan jól végigvezetnek azon, hogy miért is van szükségünk egy ilyen tanúsítványra és mi ennek a menete, hogy a végére már teljesen át tudtam látni a folyamatot. Apukámat nem könnyű egyébként meggyőzni azzal kapcsolatban, hogy egy cég megbízható, úgyhogy nagyon örültem, hogy ennyi többletinformációval rendelkeztem.

Az árakat sem a telefonban kellett megtudnunk. Egy jól összerakott táblázat keretében megnézhettük, hogy miként változnak a tarifák, attól függően, hogy milyen méretű az adott ingatlan. Ez is hozzáadott a cég átláthatóságához, ez pedig ismét örömmel és bizalommal töltött el. El is küldtem ezért apukámnak az „Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára” kiírást, hogy nézze meg ő is.

Meg volt elégedve, úgyhogy kiadta az engedélyét. Felhívtam őket és elmagyaráztam röviden, hogy mi a helyzetünk és mit szeretnénk. Az ügyintéző egy percig sem értetlenkedett, éppen ellenkezőleg, kifejezetten türelmes volt, úgyhogy egy nagyon pozitív élménnyel tudtam lerakni a telefont. A tanúsítványunk pedig rövid időn belül meg is volt, minden baj nélkül.